söndag 7 juni 2009

New York baby!



Kanye West, då, nu och alltid <3 Älskling! Dålig skärpa men det var den enda videon jag hittade som var kopieringsbar. Suåerhärlig låt i min superhärliga vardag.

Har varit ledig i helgen och haft det hur underbart som helst. Började med lite rea-shopping i lördags morgon med Stephanie och Elina(ca 50% på allt i hela butiken, som är stoooor). Begav oss till KOHL's innan klockan ens slagit 12 och shoppade 3 jättefina ramar, en plånbok och 2 ringar. Jättebilligt. Hade shoppat lite kläder dagen innan så det var bar att konstatera "Helgens shopping" - check. Från kohl's tog vi oss direkt till tunnelbanan och vandrade manhattans gator till baren "Tonic" där vi spanade in fotbollsmatchen Sverige-Danmark med resten av alla svenskar/danskar i New York. Riktigt stämningsfullt även om Sverige spelade dåligt och Danmark tillslut vann matchen.

Började längta hem till sverige riktigt mycket efter denna upplevelse. Svenskar är ett otroligt vackert folkslag och det känns jävligt tråkigt att jag kommer missa ännu en svensk sommar, även om jag på samma gång är lyckligt lottad som kan spendera den i NYC.

Efter matchen och lite lunch begav vi oss till The Museum of Sex. Detta var en sjuk upplevelse på många sätt och att säga att stället var ungefär som en 3 timmars lång porrfilm vore faktiskt inte ens att överdriva. Första rummet bestod av Djur-sex där det fanns statyer, bilder, fakta och tv-skärmar allt innehållande information om hur djur har sex och hur detta ser ut. Sköldpaddor har det mest besynnerliga könsorgan jag sett. Först som en tagg som sticker ut och sen kommer det ut som en tjock slemmig korv. Riktigt groteskt. Delfiner kan ha sex i 3 hål varav ett hål sitter på huvudet. Apor gnuggar rumpor och en hel del har sex med samma kön. Intressant!

Nästa rum vi kom in i tror jag inte att jag har så många ord för. Allt var väldigt naket och väldigt öppet. I detta rum hände allt och det var okej att titta på människor som gjort sexvideor innehållande alla olika vinklar och vrår. Rätt sjukt måste jag säga även om det var intressant. Tredje rummet bestod av sexleksaker och bilder därefter återstod endast shoppen som vi gick igenom utan att konsumera ett enda cent. Rått, intressant och ordtömmande var denna lilla utflykt och Des, Elina och Stephanie kände att vi hade fått dog av allt som har med sex att göra, kanske till och med för ett år framåt!

Efter museumet gick vi ner till underjorden och tunnelbanorna för att försöka få besöket på Brooklyn Bridge avklarat. Vi kom nära men inte riktigt ända fram då vi insett att vi åkt förbi bron 5 min tidigare. Attans, bättre lycka nästa gång. Istället åkte vi till Little Italy (Ett av våra favoritställen, käkade lite bröd och drack vin. Mycket mysig kväll!

Söndag som också innebär veckans lilla sovmorgon. Vaknade kl 12 och kände mig på strålande humör. Des och Steph åkte in till city, finklänningar på och solstrålar - check. Detta hade vi lite halvt bestämt skulle bli en turistdag och kameran har gått på högvarv kan vi lugnt konstatera såhär efteråt. Första stoppet blev Wall St där vi besökte "Wall Steet Bull" (kallas den ens det?) med de gigantiska pungkulorna. Därefter stegade vi med bestämda steg vidare till Ground Zero som även idag var under konstruktion (det har bara tagit 8 år att bygga än så länge....). Efter det gick vi ner till Battery Park där vi mötte upp Elina och hennes vän Sam på en glas vin.

Vårt turistande fortsatte med lite kort på vackra City Hall (ni vet där Carrie och Mr Big gifter sig i filmen) för att därefter glatt (med ont i vissas fötter) traska ut en sväng på Brooklyn Bridge (5:e gången gillt typ:P). Des var i detta nu glad som en lärka och redo för nya äventyr. Så istället för att gå och sätta sig en parkbänk och bara sitta så begav sig de tre turisterna (vi mötte upp strandräkan:P) iväg mot FN-huset (United Nation) och pistol statyn (vi blev dock en Frida kort som hellre ville skippa denna enorma byggnad). Byggnaden som låg på 1st avenue & 43rd st var fin, tyvärr hade de inte flaggorna uppe och pistolstatyn var lite utav en besvikelse då det var i samma storlek som en micro istället för enorm som en tjur (som vi hade förväntat). Men men, nu har vi sett den också.

Vår turistdag avslutades med lite foton på LOVE-statyn som ni finner vid 6th avenue och 55th st. Sen knatade vi på till Central park och tog tunnelbanan hem. Tack älskade Steph för en underbar dag, du gör livet här i äpplet värt att leva.! Puss på er där hemma, jag saknar er otroligt mycket! <3

Inga kommentarer: